Info en support Petroleumkachels

Verwarm Gericht, Qlima Bespaart Energie

Verwarm gericht, Qlima bespaart energieDe hoge prijzen voor olie en gas - in combinatie met een groeiend milieubewustzijn - zorgen ervoor dat steeds meer mensen op zoek zijn naar mogelijkheden om energie te besparen. Veel winst is te halen met het gericht verwarmen van de woning.

Het voordeel van gericht verwarmen

Geen energie verspillen en het toch behaaglijk warm hebben. Dat is de grote kracht van het gericht verwarmen met de verplaatsbare kachels van Qlima. Door alleen de ruimte te verwarmen waar je behoefte hebt aan extra warmte, verbruik je minder energie. Doordat vrijwel alle brandstof direct in warmte wordt omgezet, gaat er bovendien geen kostbare energie verloren. Dit is beter voor jezelf en het milieu.

Warmte waar u maar wilt

De verplaatsbare kachels van Qlima zijn overal inzetbaar, aangezien deze geen afvoer of leiding vereisen. De kouskachels hebben zelfs geen stroomtoevoer nodig. Zo zijn deze petroleumkachels ook uitstekend te gebruiken op plaatsen waar je niet kunt beschikken over een centrale verwarming. Je dient bij de Qlima kachels alleen zorg te dragen voor de aanvoer van verse lucht. Dit is noodzakelijk voor jezelf én voor een optimale verbranding.

Stijlvol en energiezuinig

Qlima kent vele verschillende types en modellen verplaatsbare kachels. Van de eenvoudige enkelbranders tot de moderne Lasers met technisch vernuft. De Laser modellen werken met behulp van een geavanceerde, elektronisch gestuurde brander, waarbij de temperatuur tot op de graad nauwkeurig regelbaar is. Deze uitvoeringen zijn uitgerust met een handige 24-uurs timer en een ingebouwde ventilator om de warme luchtstroom snel en gelijkmatig te verspreiden. 

Veiligheid voor alles

Het CO2-gehalte in de lucht is een duidelijke indicator van een goede luchtkwaliteit. Daartoe zijn bepaalde modellen uitgerust met een ingenieuze ventilatiecontrole. Wanneer het CO2 -gehalte in de lucht te hoog is, en zodoende extra ventilatie noodzakelijk is, maakt het apparaat dit duidelijk door middel van een waarschuwingslampje. Alle Laser modellen beschikken over een oververhittingbeveiliging, een kinderslot en een omvalbeveiliging. Volledig automatisch wordt de brander gereinigd om een lange levensduur van de kachel te kunnen garanderen. Qlima, 30 jaar specialist in klimaatbeheersing!