Info en support Petroleumkachels

Mobiele Kachel voor Camping en Vakantiehuis

Mobiele Kachel voor Camping en VakantiehuisOp vakantie gaan staat bovenaan op onze lijst van favoriete bezigheden. De meeste mensen kiezen nog steeds voor een verblijf op de camping of in een vakantiehuisje. Ook steeds meer mensen zijn eigenaar van een chalet of vakantiehuisje.

Het aantal Belgen dat ook in het voorjaar en de herfstvakantie haar spullen pakt voor een vakantie, neemt elk jaar toe. In het voor- en najaar kan het 's morgens en ´s avonds behoorlijk fris zijn.

Een mobiele kachel van Qlima is het perfecte middel voor het verwarmen van (sta)caravan, chalet, voortent of vakantiehuis. Het is een bron van warmte en comfort.

undefined   undefined

Een petroleumkachel van Qlima beschikt over unieke eigenschappen waardoor dit de ideale camping kachel is. Geen enkele andere mobiele kachel combineert zoveel gebruiksgemak met comfort. Tel daarbij op dat je goedkoop verwarmt en de ideale camping kachel is een Qlima.

De belangrijkste voordelen van een petroleumkachel als camping kachel

  • Voor vakantieverblijf als ook leefruimte en werkplaats
  • Kan zonder stroom, gas en afvoer
  • In 30 seconden gebruiksklaar
  • Binnen 5 minuten behaaglijk warm
  • Voor ruimtes van 15 tot 75 m2
  • Energierendement van bijna 100%
  • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
  • In gebruik veel goedkoper dan elektrisch verwarmen
  • De warmte is onvergelijkbaar met elektrisch verwarmen
  • Veel extra comfort zoals thermostaat, vorstbeveiliging en timer 

Verplaatsbaar en direct klaar voor gebruik

Een afvoerpijp is niet nodig, een gasaansluiting ook niet. Hierdoor zijn de kachels eenvoudig te verplaatsen van bijvoorbeeld de werkplaats naar het vakantieverblijf en altijd direct klaar voor gebruik. Voor sommige modellen is een stroomaansluiting vereist, het voordeel hiervan is dat deze modellen veel extra gebruikscomfort bieden.

Eenvoudig in gebruik en direct aangenaam warm

Vaak zijn we meerdere malen per jaar op de camping of het vakantieverblijf. Soms maar een paar dagen, vaak ook wat langer. Wanneer het dan koud wordt, wil je het direct warm hebben. Met één druk op de knop start de kachel op en binnen 5 minuten is de ruimte gevuld met een heerlijke, behaaglijke stralingswarmte. Een snelheid en warmte die totaal niet te vergelijken is met de warmte van een elektrische kachel. De warmte van een Qlima kachel voelt namelijk aan als het omslaan van een warme deken.

Kostenbesparend: voor kleine en grote ruimtes

In tegenstelling tot elektrische kachels zijn petroleumkachels verrassend krachtig. Om 120 m³ oftewel 40 m² te verwarmen heb je een elektrische kachel met een maximaal vermogen van 3 kW nodig. Terwijl je dezelfde ruimte ook met de kleinste Laserkachel van 3,2 kW kunt verwarmen. Voor grotere ruimtes zijn er ook petroleumkachels met een capaciteit tot wel 4,6 kW. Daarmee verwarm je ruimtes tot wel 190 m³.

Geen winterse ongemakken

Voor winterkampeerders is een camping kachel echt onmisbaar. De ingebouwde vorstbeveiliging bij de Qlima modellen bewaakt permanent de binnentemperatuur. Als deze daalt tot 5ºC slaat de Qlima kachel automatisch kort aan en voorkomt zo bevriezing van waterleidingen in de (sta)caravan of vakantiewoning.

Goedkoop in gebruik

De kachels werken met een energierendement van bijna 100% uiterst efficiënt. Vrijwel alle brandstof wordt door het doordachte Qlima verbrandingssysteem (Qlima verbrandingssystemen zijn de beste verkrijgbaar op de markt) omgezet in warmte. De slimme kachels geven door het spaarzame brandstofverbruik voor 1L brandstof tot wel 5 uur stralingswarmte, dat betekent dat je met 20L brandstof bijna 100 uur kunt verwarmen. Daarmee is ook het energieverbruik uitzonderlijk laag.

 undefined