Info en support Ontvochtigers

Hoe werkt een Luchtontvochtiger?

Hoe werkt een Luchtontvochtiger?Wanneer er sprake is van vochtprobleem, wil je dit het liefst snel oplossen. Vochtproblemen zorgen voor een muffe lucht en er kunnen vochtplekken op muren en behang komen. Je kunt een chemische vochtvreter kopen, maar echt helpen doet zo’n bakje met absorptiekorrels nauwelijks. De absorptiecapaciteit is te laag om langdurig effect te hebben. Een betere oplossing is een luchtontvochtiger...

Daadkrachtige oplossing

Qlima luchtontvochtigers bieden wel uitkomst om het vochtprobleem daadwerkelijk aan te pakken. De Qlima luchtontvochtigers onttrekken dagelijks vele liters water aan de lucht, door deze in het apparaat te condenseren.

Door de ventilator van de ontvochtiger wordt de vochtige lucht uit de ruimte aangezogen en direct door een verdamper geblazen. De lucht wordt hier zeer sterk afgekoeld en daardoor komt water vrij. Dit zogenaamde condenswater wordt opgevangen in het waterreservoir of direct afgevoerd middels een permanente afvoer.

De overgebleven koude lucht gaat nu door de warme condensor, deze opgewarmde droge lucht wordt weer in de ruimte geblazen waardoor de luchtvochtigheid in de ruimte daalt.

Relatieve luchtvochtigheid

In een ruimte is altijd vocht aanwezig. De relatieve luchtvochtigheid in een ruimte wordt aangeduid in % en ligt bij voorkeur rond de 50% tot 60%. Indien de lucht in de ruimte warm is gaat het vocht in de lucht zitten, indien de lucht koeler is laat de lucht het vocht los en slaat het vocht neer op alles in de ruimte. De luchtontvochtigers van Qlima worden onder andere gebruikt in woonkamers, kelders, washokken, slaapkamers, garages, bergingen en hobbyruimtes. Qlima, alles voor de juiste luchtvochtigheid!