Info en support Asstofzuigers

Waarom de asstofzuiger de optimale oplossing is voor het schoonmaken van je kachel?

Qlima Asstofzuiger

Je huis kostenbesparend verwarmen met een pelletkachel of houtkachel, gezellig de openhaard aan of met vrienden barbecueën, dat klinkt goed. Maar het reinigen van de haard of barbecue hoort er ook bij. Een asstofzuiger biedt je de optimale oplossing voor het snel en veilig opzuigen van de fijne asdeeltjes.

Veiligheid
Veiligheid  is een belangrijke reden om een asstofzuiger te gebruiken voor het schoonmaken van een pelletkachel, openhaard, houtkachel of barbecue. Normale stofzuigers zijn niet ontwikkeld  voor deze schoonmaakklus. Ze zijn niet geschikt voor het opzuigen van materialen met een verhoogde temperatuur. Een askooltje kan aan de buitenkant wel afgekoeld lijken, binnenin zit vaak nog een verborgen warmte die brand kan veroorzaken. Gehele afkoeling van een kooltje duurt maar liefst 12 tot 24 uur. Met een stofzuiger zou de schoonmaak pas veilig kunnen plaatsvinden na deze tijdsperiode. Een asstofzuiger daarentegen is ontwikkeld voor het opzuigen van materialen met een hogere temperatuur, je kunt daardoor je vuurhaard schoonmaken wanneer het jou uitkomt. De Qlima asstofzuigers zijn gemaakt van materialen die brandgevaar uitsluiten zoals een zuigslang  gemaakt van sterk brandvrij aluminium en een vlamwerende metalen opvangbak met een speciale kunststof coating.

Een schone leefomgeving

Elke Qlima asstofzuiger is voorzien van een HEPA filter, dit is een speciale uitwasbare filter die zeer fijne stofdeeltjes uit de afvallucht van de stofzuiger haalt. De lucht die uitgeblazen wordt is schoon en zorgt voor het behoud van een optimaal binnenklimaat. Dit is niet het geval bij gebruik van een normale stofzuiger. Het fijne stof van het as wordt dan niet door de filters tegengehouden waardoor het weer gedeeltelijk in de leefomgeving wordt teruggeblazen. Dit is zeker niet bevorderlijk voor een gezonde leefomgeving.  Daarnaast zal de stofzuiger binnen de kortste keren defect zijn omdat de motor en de filters hier gewoonweg niet tegen bestand zijn.

Betaalbaar
De aanschaf van een gewone stofzuiger is een kostbare investering. Een asstofzuiger daarentegen is heel betaalbaar en biedt je nog zoveel meer voordelen in veiligheid en gebruiksgemak. Deze investering verdient zichzelf gegarandeerd terug!

Praktisch schoonmaken
Een Qlima asstofzuiger is compact, krachtig en makkelijk in het gebruik. De grootste aszuiger in het assortiment heeft maar liefst een vermogen van 1200 Watt met een goede sluiting en dichting waardoor de motor een goede onderdruk kan maken. Het apparaat heeft twee zwenkwieltjes voor een flexibele wendbaarheid en een stevig handvat. In tegenstelling tot andere merken heeft deze Qlima aszuiger een stroomkabel van maar liefst 3 meter. De asstofzuiger is voorzien van een handig rechthoekig eindstuk en heeft naast de zuigfunctie ook een blaasfunctie voor het grondig reinigen van alle onbereikbare hoekjes in je vuurhaard en barbecue. Het assortiment van Qlima bestaat uit drie modellen.

Bekijk het Qlima assortiment asstofzuigers.