Info & Ondersteuning

Split unit airconditioners

Lees meer over Qlima split unit airconditioners

FAQ - Split unit airconditioners

Wat is het verschil tussen een wandsplit airco van het SC model en het S model?

Een wandsplit airco van het SC model is speciaal ontwikkelt voor de Doe-Het-Zelf markt. Deze airco wordt geleverd met 4 meter voorgevulde leiding en kan door de consument gemakkelijk worden geplaatst. Enkel de finale koppeling van de leidingen moet worden uitgevoerd door een erkend koeltechnieker. 

Een wandsplit airco van het S model wordt geleverd zonder leidingen. Dit toestel moet worden geplaatst door een koeltechnieker. Hij zorgt voor de leidingen en de permanente aansluiting. Hierdoor is het mogelijk om een afstand, langer dan 4 meter te overbruggen. 

Mag de koppeling van de leiding bij een SC wandsplit airco in de muur uitkomen?

Wij raden u aan dit niet te doen. Als er een onderhoud moet worden uitgevoerd aan uw airconditioner, kan er op die manier geen lektest aan de koppeling worden uitgevoerd. 

Waarom moet ik een SC model door een erkend koeltechnieker laten aansluiten?

Vanuit milieuoogpunt is het door de overheid verplicht beroep te doen op een erkend koeltechnieker voor het koppelen van de leidingen. Op het ogenblik dat de leidingen worden gekoppeld, gaat er koudemiddel stromen. Als de koppeling niet correct wordt uitgevoerd kan er lekkage ontstaan van het koudemiddel. Dit is schadelijk voor het milieu. 

Kan een SC wandsplit airco meerdere keren losgekoppeld en weer aangekoppeld worden?

Een wandsplit airco uitgerust met schroefkoppelingen kan worden losgekoppeld en vervolgens weer aangekoppeld. Dit moet echter door een koeltechnieker gebeuren vanwege de aanwezigheid van koudemiddel in de leidingen.  

Een wandsplit airco uitgerust met een spanner koppeling kan niet worden los- en weer aangekoppeld worden. 

Met welke app werkt mijn Qlima wandsplit airco?

Check de code die zich op de WiFi stick (USB stick) bevindt.  

Als de code begint met OSK, gebruikt u de Nethome app. 

Als de code begint met ODZ, gebruikt u de Tuya Smart Life app. 

Handleidingen & Documenten

Waar kan ik de handleiding vinden?

Je vindt de handleiding in de doos. Als je de handleiding niet meer hebt, kun je deze online bekijken

Onderhoud

Welk onderhoud moet er te gebeuren bij mijn wandsplit airco?
  • Reinig zelf regelmatig de filters schoon en vervang deze indien nodig. Zorg er ook voor dat de buitenunit vrij is van obstakels (bladeren, takken, ….) 

    Wij adviseren om uw airco jaarlijks te laten nakijken door een koeltechnieker. 

Probleemoplossing

Er loopt water langs de muur van de binnenunit

Controleer of de waterafvoerslang goed is aangebracht en/of deze goed afloopt naar buiten. Zorg ervoor dat er geen bochten in de afvoerslang zitten. Zorg er tevens voor dat de binnenunit goed waterpas hangt. 

Controleer of de filters goed schoon zijn. Als deze vervuild zijn, kan het gebeuren dat de binnenunit niet optimaal kan werken en dat de leidingen bevriezen. Daardoor zal de binnenunit water gaan lekken. 

Contacteer ons

Als je vragen of opmerkingen hebt of hulp nodig hebt met je Qlima split unit airconditioner, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons vriendelijke supportteam.

 

We zijn er om ervoor te zorgen dat jouw ervaring comfortabel en probleemloos is.