Info & Ondersteuning

Luchtontvochtigers

Lees meer over Qlima Luchtontvochtigers

FAQ - Luchtontvochtigers

De ontvochtiger geeft ook warmte af in de ruimte. Hoe kan dit?

Bij het ontvochtigen draait de compressor in het toestel en hierdoor komt er wat warmte vrij bij de werking.

Tot welke temperatuur kunnen de Qlima D 6xx en D 8xx serie ontvochtigers werken?

Wanneer een temperatuur in een ruimte 18 graden of hoger is kunnen deze toestellen het beste een ruimte ontvochtigen. 

Wanneer een temperatuur in een ruimte tussen 12 en 18 graden is, kan het zijn dat er bevriezingsverschijnselen optreden. Het toestel zal dan tijdelijk stoppen met ontvochtigen. De ventilator zal op een hogere snelheid gaan draaien om deze verschijnselen te stoppen. Zodra dit is verholpen, zal het toestel weer normaal werken. 

 Wanneer een temperatuur in een ruimte tussen de 5 en 12 graden is zullen er vaker bevriezingsverschijnselen gaan optreden en kan het zijn dat de ontdooiing van het apparaat langer duurt. Je zou dan een warmtebron kunnen gebruiken in de ruimte om bevriezingsverschijnselen tegen te gaan. 

Welke ontvochtiger is een adsorptie luchtontvochtiger?

De DDxxx- serie (DD 208) is een adsorptie ontvochtiger (zonder compressor) speciaal ontwikkeld voor koudere ruimten (tot temp 1°C).  

Kan een luchtontvochtiger ook in een kleine ruimte (+/- 25 m³) functioneren of krijg je dan problemen?

Voor kleine ruimten kies je het best steeds het toestel dat de aanbevolen m³ het dichts benadert. Kies vervolgens de minimale ventilatorstand. 

Handleidingen & Documenten

Waar kan ik de handleiding vinden?

Je vindt de handleiding in de doos. Als je de handleiding niet meer hebt, kun je deze online bekijken.

Onderhoud

Hoe sla je het product op?

Pak het apparaat goed in en bewaar het op een koele, droge plaats (bij voorkeur in de originele verpakking).

Probleemoplossing

Er komt geen water in het reservoir van mijn luchtontvochtiger D 6xx serie / D8xx serie
  • Controleer of het waterreservoir goed geplaatst is. 
  • Controleer bij de Qlima D 630 Smart of de U-bocht goed geplaatst is (zie gebruikshandleiding). 
  • Controleer of bij de Qlima D 630 P Smart de pomp is ingeschakeld, maar er geen waterafvoerslang werd aangebracht. 
Er komt geen water in het reservoir van mijn D 720 Cube luchtontvochtiger

Controleer of je bij de luchtontvochtiger de opvangbak goed teruggeplaatst hebt (zoals vermeld in de gebruikershandleiding).

Waarom stopt de ventilator bij een Qlima luchtontvochtiger niet met draaien?

Bij Qlima luchtontvochigers blijft de ventilator continu draaien om lucht langs de temperatuur/ontvochtigingssensor te sturen. 

De compressor gaat pas draaien als de vochtigheid in de lucht die langs de sensor stroomt hoger is dan de ingestelde luchtvochtigheid. Zodra de vochtigheid in de lucht lager is dan de ingestelde waarde zal de compressor weer stoppen. 

Waarom werkt de continue waterafvoer niet naar behoren wanneer ik de pompfunctie ingeschakeld heb bij de Qlima D 6xx luchtontvochtiger?
  • Bij een D 612 / 620 / 812 / 820 / 720 en DD 208 dien je de waterafvoerslang goed aflopend aan te leggen. Wanneer hier een kronkel in zit, zal het af te voeren vocht dit als een obstakel waarnemen en alsnog een makkelijkere (dus naar het waterreservoir) weg gaan volgen. 
  • Bij de D 630 P Smart dient men de waterafvoerslang goed recht naar achteren aan te leggen en daarna aflopend beneden om het vocht vrij te kunnen laten wegstromen. Let op dat er geen kronkel naar beneden is en vervolgens weer omhoog. De pomp kan dat niet overbruggen. 
  • Bij de D 630 P Smart kan je ook de waterafvoerslang omhoog aanleggen. Let hierbij op dat de waterafvoerslang dan ook direct naar boven toe gaat en niet eerst naar beneden. De pomp kan dit niet overbruggen. Als de slang op een correcte manier wordt aangebracht, kan de pomp het vocht +/- 3 meter omhoog pompen. 
  • Wanneer je het uiteinde van de waterafvervoerslang naar bv. een emmer toe afleidt, let er dan altijd op dat het uiteinde van de waterafvoerslang niet helemaal in de emmer hangt. De afvoerslang dient bovenaan de emmer te hangen. 
De luchtontvochtiger ontvochtigt niet goed meer (het duurt langer).

Is de ingestelde luchtvochtigheid bij de luchtontvochtiger bijna bereikt? Er kan een verschilpercentage van 3% van toepassing zijn. 

Zijn de filters van de luchtontvochtiger goed schoon zodat er ook voldoende lucht uit de ruimte door het apparaat heen gevoerd kan worden? 

Ik heb de filter vervangen bij de D 6xx luchtontvochtiger, maar het toestel blijft 'filter vervangen' aangeven.

Bij een Qlima D 6xx luchtontvochtiger dien je, na het vervangen van de filter, het apparaat te resetten. Dit doe je door 5 seconden de timer toets in te drukken. 

Ik kan mijn waterreservoir bij de D 6xx serie luchtontvochtiger niet verwijderen

Bij een D 6xx serie luchtontvochtiger dien je het waterreservoir op de hoeken aan de voorzijde boven wat in te drukken vooraleer het reservoir eruit te trekken.

Mijn ontvochtiger D 630 P Smart lekt

Het is belangrijk om de U-buis aan te brengen bij de D 630 P Smart om lekkage te voorkomen (zie uitleg en foto in de gebruikershandleiding).

Wanneer je de D 630 P Smart luchtontvochtiger voor de eerste keer aan zet is hoogstwaarschijnlijk de pomp ingeschakeld. Je dient deze uit te zetten zodat er geen waterlekkage ontstaat. 

Contacteer ons

Als je vragen, problemen of hulp nodig hebt met je Qlima luchtontvochtiger, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons vriendelijke support team.

 


Wij zorgen ervoor dat jouw ervaring comfortabel en probleemloos verloopt.