Info & Ondersteuning

Brandstofkachels - Laser

Lees meer over de Qlima laser brandstofkachels

FAQ - Brandstofkachels laser

Mijn kachel valt niet uit wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt.

Wanneer u in het bezit bent van een Qlima laserkachel kunt u de toets met het spaarvarkentje  (temperatuurbegrenzer) gebruiken. Op het ogenblik dat de sensor van de kachel een temperatuur waarneemt die +/- 3°C hoger is dan de ingestelde temperatuur, zal de kachel doven. Op het moment dat de sensor een temperatuur van +/- 1°C lager dan de ingestelde temperatuur meet, zal de kachel opnieuw aanslaan. 

 

Een laserkachel van het merk Tectro heeft deze functie niet. Wanneer de sensor een kamertemperatuur meet die +/- gelijk is aan de ingestelde temperatuur, zal de kachel op de laagste brandstand blijven branden (minder verbruik). Het toestel valt echter niet uit. 

Handleidingen & Documenten

Waar kan ik de handleiding vinden?

Je vindt de handleiding in de doos. Als je de handleiding niet meer hebt, kun je deze online bekijken.

Onderhoud

Welk onderhoud heb ik nodig voor mijn brandstofkachel?
  • Reinig de buitenkant van je brandstofkachel met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen.
  • Controleer en reinig of vervang indien nodig de verwijderbare tankfilters.
  • Reinig de brandstoftank na gebruik en controleer op lekken.
  • Gebruik altijd brandstof van Qlima kwaliteit om te voorkomen dat je kachel verstopt raakt.
  • Raadpleeg de gebruikershandleiding voor specifieke instructies over het onderhoud van het apparaat.
Hoe sla ik het product op?

Pak het apparaat goed in en bewaar het op een koele, droge plaats (bij voorkeur in de originele verpakking).

Probleemoplossing

Wat betekenen de foutcodes op mijn display?
  • E02/E03 - Er is vervuiling en/of vocht geconstateerd. Maak het luchtrooster aan de voor- en achterzijde goed schoon, reinig het brandstoffilter onder de wisseltank met zuivere brandstof (nooit met water). Neem contact op met Sales Support als het probleem niet is verholpen. 
  • E07 - De kachel heeft een te hoge omgevingstemperatuur waargenomen, ventileer de ruimte en start de kachel opnieuw op. 
  • E13 – Onze laserkachels zijn uitgerust met een beveiliging. Als er niet voldoende luchtstroom door de kachel heen wordt gedetecteerd, zal het toestel uitvallen. Dit om een slechte verbranding te voorkomen. Zorg dat er voldoende luchtcirculatie rondom de kachel is en zorg voor voldoende verluchting. 
  • E17 - Wanneer er onvoldoende ventilatie is in de ruimte en/of wanneer er onvoldoende luchtcirculatie rondom de kachel zelf is, zal E 17 op het display verschijnen. Zorg voor verse lucht in de ruimte. Wanneer er op dat moment niet voldoende wordt geventileerd, zal na een poosje E 13 op het display verschijnen, en zal het toestel uitvallen. 
  • No fuel – Controleer of het zeefje aanwezig is (onder de wisseltank) en of het zeefje zuiver is. Controleer of de tankdop goed recht op de wisseltank zit en of de tank goed werd geplaatst. 

Contacteer ons

Als je vragen of opmerkingen hebt of hulp nodig hebt met je Qlima brandstofkachel, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons vriendelijke supportteam.

 

We zijn er om ervoor te zorgen dat jouw ervaring comfortabel en probleemloos is.