Info en support Wijnkasten

Optimale condities voor je wijncollectie

undefinedundefinedBen jij ook trots op je wijncollectie, kijk je er graag naar en wil je je wijn op de meest optimale temperatuur drinken? Dan biedt een wijnkoelkast of wijnklimaatkast de oplossing om je wijn onder de beste condities te bewaren, te verfrissen en te chambreren. Zo heb je voor iedere gelegenheid de meest optimale wijn om te serveren.

Een Qlima wijnklimaatkast of -koelkast beschermt je wijn tegen invloeden van buitenaf zoals temperatuursschommelingen, trillingen, geuren en licht.

Temperatuur

Een constante temperatuur is een belangrijke voorwaarde voor een goed rijpingsproces van je wijn. Doordat je de wijn in een speciaal daarvoor ontwikkelde koelkast bewaart, blijft de temperatuur constant. Als je je wijn daarentegen in een gewone koelkast bewaart, wordt de deur toch bij wijze van spreken 20 keer op een dag geopend. Dit heeft invloed op de smaak en het aroma van de wijn. De bediening van een Qlima wijnklimaatkast en –koelkast zit aan de buitenzijde, de deur hoeft dus niet geopend te worden. Hierdoor blijft de temperatuur optimaal op peil.

Trillingen

De Qlima wijnkoelkasten en -klimaatkasten zijn trillingsvrij.  Dit is een belangrijk punt, het aanwezige bezinksel in de wijn gaat zo niet dwarrelen want dit komt het rijpingsproces zeker niet ten goede. 

Ventilatie en geur

Een interne ventilator in de Qlima wijnklimaatkast en –koelkast zorgt voor de gelijkmatige verdeling van de warmte. Een constante luchttoevoer via de koolfilters zorgt ook voor een optimale luchtkwaliteit. Je hebt zo dus een constante gelijkmatige temperatuur en een neutrale omgevingslucht. Geuren van buitenaf kunnen de wijnen zo niet beïnvloeden.

Licht

Ook licht heeft invloed op de kwaliteit van de wijn. De Qlima wijnklimaatkasten en –koelkasten hebben een deur van glas met een UV-filter.

Wijnkoelkast of wijnklimaatkast?

Wat is eigenlijk het verschil tussen een wijnkoelkast en een wijnklimaatkast? Een wijnkoelkast is geschikt voor wijn die je voor kortere periodes op de beste consumptietemperatuur wilt bewaren. Dit is vooral geschikt voor witte wijn en rosé. Deze koelkast heeft 1 temperatuurzone.

In een wijnklimaatkast kun je verschillende soorten wijn (rood, wit, rosé) op de ideale drinktemperatuur bewaren en heeft een aparte zone waar je wijnen jarenlang kunt laten rijpen onder de beste condities. De wijnklimaatkast heeft  een dubbele temperatuurzone waarbij je voor ieder zone een andere temperatuur kunt instellen.

Bekijk het assortiment

Schrijf je in voor de Qlima Nieuwsbrief