Info en support Petroleumkachels

Instructiefilm Vervangen Kous in Qlima Petroleumkachel

Het vervangen van een kous in een kachel is een fluitje van een cent. Middels deze korte instructie leggen we de basisstappen uit. Voordat je begint is het belangrijk dat:

• je de nieuwe kous in huis heeft. Mocht je deze nog niet hebben dan kan deze bij je dealer besteld worden;
• je een volledige handleiding hebt die je verder kunt raadplegen: onderstaande beschrijving is een globaal stappenplan. Mocht je deze handleiding zelf niet (meer) hebben, dan kun je deze vinden via http://www.support.pvg.eu/productinfo, door de naam van de kachel in te vullen. Het type is terug te vinden op het informatieplaatje op de kachel;
• de oude kous kan nalekken. Hou hier rekening mee.

Als je je ervan hebt verzekerd dat de kachel uit staat en dat deze volledig is afgekoeld, kun je beginnen de kous uit de kachel te vervangen.

 1. Verwijder de brandstoftank en mantel
  Neem de brandstoftank en batterijen uit de kachel. Verwijder de branderkop en schroef de draaiknop van de kachel af. Schroef de mantel van de bodemplaat.
 2. Verwijder de kous
  Draai de branderzitting los en verwijder deze samen met het kousmechanisme. Verwijder, na het losdraaien van de beugel en as, de koushouder door de kous samen te knijpen.

 3. Plaats nieuwe kous
  Plaats de kous in de houder, en plaats de koushouder met kous over de luchtschacht. Zorg vervolgens dat alle onderdelen weer op hun plek gemonteerd worden.

 4. Controleer omvalbeveiliging
  Draai de draaiknop helemaal naar rechts. Schakel de omvalbeveiliging in en controleer meerdere keren of de kous naar de onderste stand gaat. Indien dit niet het geval is doorloop de stappen opnieuw.

 5. Monteer de kachel
  Controleer of de verbrandingskamer recht staat, door deze met de handgreep naar links en rechts te schuiven. Sluit de grille en plaats de wisseltank en batterijen terug.


Als je alle stappen hebt doorlopen moet je nog 30 minuten wachten voordat je de kachel weer kunt gebruiken.

Bekijk onze handige instructiefilm voor het vervangen van de kous in je Qlima petroleumkachel.