Info en support Petroleumkachels

Voordelen Qlima petroleumkachel

Voordelen Qlima petroleumkachel

Bij de keuze van de juiste verwarming is de warmteafgifte belangrijk, maar zeker ook de veiligheid. Bij de Qlima petroleumkachels ben je verzekerd van een veilig gebruik. Wanneer er ook maar iets gebeurt dat de werking van de kachel nadelig beïnvloedt, zal deze automatisch uitschakelen.

Een extraatje dat niet altijd het geval is bij een gas- of elektrische kachel. Zo merk je bij gaskachels vaak te laat wanneer de verbranding niet juist is. Bij elektrische kachels ontbreekt het aan een waarschuwing wanneer de kachel afgedekt is. Brand- of schroeigevaar ligt dan op de loer.

Qlima Laser petroleumkachels beschikken over een timer, een kinderslot en een vorstbeveiliging. Niet voor niets krijg je alleen op een Qlima petroleumkachel vier jaar garantie.

Laag verbruik

Een groot voordeel van het verwarmen met een petroleumkachel is dat dit zeer zuinig is. De kachels branden op basis van de speciale Qlima Premium Quality Fuel en verbruiken daardoor weinig stroom.

Met 1 L brandstof kun je tot wel 5 uur verwarmen. Bovendien zijn Qlima petroleumkachels zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in te stellen.

Behaaglijke warmte

Niet alleen zijn de Qlima petroleumkachels zeer zuinig en gebruiksvriendelijk, ze geven ook nog eens een prettige warmte af. De warmte van de petroleumkachels wordt veelal ervaren als een warme deken die wordt omgeslagen. Dit in tegenstelling tot de harde warmte die een gas- of elektrische kachel uitstraalt. Alle Qlima petroleumkachels brengen de te verwarmen ruimte binnen 5 minuten op de gewenste temperatuur. Diverse Lasermodellen zijn bovendien met een boosterstart uitgerust voor tijdelijk 10% extra warmte tijdens de opstartfase bij extreme kou.

Ideaal voor vakantiewoning

Een Qlima petroleumkachel is eenvoudig verplaatsbaar van het huis, naar de vakantiewoning of de voortent. Het grote voordeel in vergelijking met andere warmtebronnen is dat er nauwelijks condensvorming ontstaat. Zo kun je het hele jaar kamperen of recreëren.

Qlima marktleider in Europa

Al meer dan 30 jaar heeft Qlima de petroleumkachel doorontwikkeld. Alleen de kachels van Qlima werken vandaag de dag fluisterstil. Stiller is in de markt niet te verkrijgen. Er zijn twee typen Qlima petroleumkachels. Voor beide typen worden hoogwaardige materialen gebruikt met standaard 4 jaar garantie en een verwachte levensduur van 25 jaar. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting, bekijk de kouskachel demofilm. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander maar bieden meer comfort, bekijk de Laserkachel demofilm.