Info en support Petroleumkachels

Verwarmen zonder CV

Verwarmen zonder CVIn België beschikt niet iedereen over een aansluiting op het aardgasnetwerk. Wanneer een woning geen beschikking heeft over een centrale verwarming op aardgaswarmte, dan zal een alternatieve oplossing gezocht moeten worden om de woning te verwarmen. Dat kan met stoken op hout of verwarmen met een elektrische kachel, maar voor het verwarmen zonder cv kunt u ook een energiezuinige mobiele petroleumkachel gebruiken zowel als hoofd- of bijverwarming. Zelfs als een ruimte helemaal niet over een stroomaansluiting beschikt.


Een verplaatsbare petroleumkachel is met een druk op de knop opgestart en binnen 5 minuten warm. Of je nu een kleine ruimte wilt verwarmen, of juist veel verwarmcapaciteit zoekt, de ruimte wordt direct gevuld met een heerlijke behaaglijke warmte die aanvoelt als een warme deken. Onvergelijkbaar met de harde warmte van bijvoorbeeld een elektrische kachel. 

  

Voordelen petroleumkachel

  • Voor leefruimte, vakantieverblijf en werkplaats
  • Kan zonder stroom, gas en afvoer
  • In 30 seconden gebruiksklaar
  • Binnen 5 minuten behaaglijk warm
  • Voor kleine ruimtes van 15 tot grote ruimtes van 75 m²
  • Energierendement van bijna 100%
  • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
  • In gebruik veel goedkoper dan elektrisch verwarmen
  • De warmte is onvergelijkbaar met elektrisch verwarmen
  • Veel extra comfort zoals thermostaat, vorstbeveiliging en timer

Laag energieverbruik en hoog rendement

Een gasafvoer en gasleidingen zijn niet nodig voor het gebruik van een Qlima petroleumkachel. Het plaatsen van de kachel brengt dus ook geen hoge installatiekosten met zich mee. Verder zijn ze direct klaar voor gebruik en eenvoudig te verplaatsen naar een andere ruimte. De kachels werken met een energierendement van bijna 100% uiterst efficiënt. Vrijwel alle brandstof wordt door het doordachte verbrandingssysteem omgezet in warmte. De slimme kachels geven door het spaarzame brandstofverbruik voor 1L brandstof tot wel 5 uur stralingswarmte, dat betekent dat je met 20L brandstof bijna 100 uur kunt verwarmen. Daarmee is ook het energieverbruik uitzonderlijk laag.

Kostenbesparend: voor kleine en grote ruimtes

In tegenstelling tot bijvoorbeeld elektrische kachels zijn petroleumkachels verrassend krachtig. Om 120 m³ oftewel 40 m² te verwarmen heb je een elektrische kachel met een maximaal vermogen van 3 kW nodig. Terwijl je dezelfde ruimte ook met de kleinste Laserkachel van 3,2 kW kunt verwarmen. Voor grotere ruimtes zijn er ook petroleumkachels met een capaciteit tot wel 4,6 kW. Daarmee verwarm je ruimtes tot wel 190 m³.

Laserkachel: veel extra comfort

Het grote voordeel van het type Kouskachel is dat het apparaat zonder stroom functioneert. De Laserkachels verbruiken een minimum aan stroom, het voordeel is dat deze kachels uitgerust zijn met alle comfort van een CV zoals een thermostaat en dagtimer. De spaarstand en vorstbeveiliging maken ze helemaal compleet.

Qlima marktleider in Europa

Al meer dan 30 jaar heeft het bedrijf achter Qlima de petroleumkachel doorontwikkeld. Qlima kachels vullen de ruimte met een heerlijke, behaaglijke warmte die aanvoelt als een warme deken. Er zijn twee typen Qlima petroleumkachels. Voor beide typen worden hoogwaardige materialen gebruikt met standaard 4 jaar garantie. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander maar bieden meer comfort. 

undefined