Info en support Petroleumkachels

Snelle zuinige kachel voor kantoor en tuinhuis

Snelle zuinige kachel voor kantoor en tuinhuisWanneer je op zoek bent naar een kachel voor het kantoor of het tuinhuis, zoek je naar een volwaardige (bij)verwarming. Daarbij is het belangrijk dat deze snel een aangename warmte verspreidt. Vooral omdat deze ruimtes niet altijd standaard over CV beschikken. Vaak omdat een veranda of tuinhuis pas later is (aan)gebouwd. Dit geldt ook voor het verwarmen van een kantoor of werkplek aan huis.

 

 

undefined   undefined

Om het aangenaam warm te hebben is elektrisch verwarmen niet echt een optie. De warmte is vrij hard en plaatselijk. Bovendien is het een dure oplossing. Met een energiezuinige petroleumkachel kies je voor een zuinigere en behaaglijkere oplossing, zelfs als een ruimte niet over een stroomaansluiting beschikt.

Het hele jaar door zijn we regelmatig te vinden in de werkplek aan huis, de serre of het tuinhuis. Natuurlijk wil je altijd direct aan de slag en moet het dus snel warm zijn.

Het opstarten van een verplaatsbare Qlima kachel duurt 30 seconden en binnen 5 minuten is de ruimte gevuld met een heerlijke, behaaglijke stralingswarmte. Een snelheid en warmte die totaal niet te vergelijken is met de warmte van een elektrische kachel. De warmte van een Qlima kachel voelt namelijk aan als het omslaan van een warme deken. 

Voordelen petroleumkachel

  • Voor leefruimte, vakantieverblijf en werkplaats
  • Kan zonder stroom, gas en afvoer
  • In 30 seconden gebruiksklaar
  • Binnen 5 minuten behaaglijk warm
  • Voor ruimtes van 15 tot 75 m²
  • Energierendement van bijna 100%
  • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
  • In gebruik veel goedkoper dan elektrisch verwarmen
  • De warmte is onvergelijkbaar met elektrisch verwarmen
  • Veel extra comfort zoals thermostaat, vorstbeveiliging en timer

Laag energieverbruik en hoog rendement

Afvoer en leidingen zijn niet nodig voor het gebruik van een petroleumkachel. Hierdoor werken de kachels, met een energierendement van bijna 100%, uiterst efficiënt. Vrijwel alle brandstof wordt door het doordachte verbrandingssysteem omgezet in warmte. De slimme kachels geven door het spaarzame brandstofverbruik voor 1L brandstof tot wel 5 uur stralingswarmte. Dat betekent dat je met 20L brandstof bijna 100 uur kunt verwarmen. Daarmee is ook het energieverbruik uitzonderlijk laag. Combineer dit met het gericht verwarmen van ruimtes en dan ga je pas echt verstandig om met energie.

Kostenbesparend: voor kleine en grote ruimtes

In tegenstelling tot elektrische kachels zijn petroleumkachels verrassend krachtig. Om 120 m³ oftewel 40 m² te verwarmen heb je een elektrische kachel met een maximaal vermogen van 3 kW nodig. Dat Terwijl je dezelfde ruimte ook met de kleinste Laserkachel van 3,2 kW kunt verwarmen. Voor grotere ruimtes zijn er ook petroleumkachels met een capaciteit tot wel 4,6 kW. Daarmee verwarm je ruimtes tot wel 190 m³.

Laserkachel: veel extra comfort

Dankzij de nieuwe spaarstandfunctie bespaar je met een Laserkachel nog eens extra op het energieverbruik. Verder zijn de innovatieve laserkachels van Qlima uitgerust met alle comfort van een CV zoals een thermostaat en een dagtimer. Dankzij de vorstbeveiliging zijn ze ideaal voor ruimtes die slecht geïsoleerd zijn of niet zijn aangesloten op het CV-netwerk.


undefined