Info en support Petroleumkachels

Petroleumkachel, ideale verwarming voor zolder of werkplaats

Petroleumkachel, ideale verwarming voor zolder of werkplaatsDe garage, schuur, werkplaats, zolder of (woon)boot beschikt meestal niet over centrale verwarming. Wanneer het in deze leef, werk- of hobbyruimtes toch aangenaam moet aanvoelen, dan lijkt elektrisch verwarmen vaak de oplossing. Dit is een dure oplossing en bovendien duurt het lang voordat de lucht in de ruimte verwarmd is. Met een energiezuinige petroleumkachel kies je voor een slimmere oplossing, zelfs als een ruimte helemaal niet over een stroomaansluiting beschikt.   undefined    undefined

Natuurlijk wil je altijd direct aan de slag kunnen in de schuur, werkplaats of op zolder zonder dat je eerst een uur in de kou zit. Het opstarten van een verplaatsbare Qlima petroleumkachel duurt 30 seconden en binnen 5 minuten is de ruimte gevuld met een heerlijke, behaaglijke stralingswarmte. Een snelheid en warmte die totaal niet te vergelijken is met de warmte van een elektrische kachel. De warmte van een Qlima kachel voelt namelijk aan als het omslaan van een warme deken. De petroleumkachel is dan ook een ideale verwarming voor zolder of werkplaats.

Voordelen petroleumkachel

  • Voor leefruimte, vakantieverblijf en werkplaats
  • Kan zonder stroom, gas en afvoer
  • In 30 seconden gebruiksklaar
  • Binnen 5 minuten behaaglijk warm
  • Voor ruimtes van 15 tot 75 m²
  • Energierendement van bijna 100%
  • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
  • In gebruik veel goedkoper dan elektrisch verwarmen
  • De warmte is onvergelijkbaar met elektrisch verwarmen
  • Veel extra comfort zoals thermostaat, vorstbeveiliging en timer

Laag energieverbruik en hoog rendement

Afvoer en leidingen zijn niet nodig voor het gebruik van een Qlima petroleumkachel. Hierdoor werken de kachels met een energierendement van bijna 100% uiterst efficiënt. Vrijwel alle brandstof wordt door het doordachte verbrandingssysteem omgezet in warmte. De slimme kachels geven door het spaarzame brandstofverbruik voor 1L brandstof tot wel 5 uur stralingswarmte, dat betekent dat je met 20L brandstof bijna 100 uur kunt verwarmen. Daarmee is ook het energieverbruik uitzonderlijk laag. Combineer dit met het gericht verwarmen van ruimtes en dan ga je pas echt verstandig om met energie.

Kostenbesparend: voor kleine en grote ruimtes

In tegenstelling tot elektrische kachels zijn petroleumkachels verrassend krachtig. Om 120 m³ oftewel 40 m² te verwarmen, heb je een elektrische kachel met een maximaal vermogen van 3 kW nodig. Terwijl je dezelfde ruimte ook met de kleinste Laserkachel van 3,2 kW kunt verwarmen. Voor grotere ruimtes zijn er ook petroleumkachels met een capaciteit tot wel 4,6 kW. Daarmee verwarm je ruimtes tot wel 190 m³.

Extra: ruimtes vorstvrij houden

In tegenstelling tot een elektrische kachel biedt een Qlima elektronisch gestuurde petroleumkachel extra winters comfort. Deze zogenoemde Laserkachel wordt ook gebruikt om in hartje winter ruimtes vorstvrij te houden. De ingebouwde vorstbeveiliging bewaakt permanent de temperatuur. Daalt deze tot 6°C, dan slaat de kachel automatisch kort aan. Dit houdt de ergste kou uit de lucht en voorkomt bevriezing van waterleidingen in bijvoorbeeld je schuur, garage, werkplaats of het vakantieverblijf.

Verplaatsbaar naar serre of vakantieverblijf

De compacte Qlima kachels zijn makkelijk te verplaatsen. De kachels zijn daardoor ook erg geschikt als (extra) verwarming in de serre, het tuinhuis of vakantieverblijven, zoals de (sta)caravan, de (voor)tent en het vakantiehuisje. Zo kom je de koele ochtenden en avonden aangenaam door. Met een druk op de knop schakel je de kachel in, het enige dat rest is genieten van de warmte en sfeer.

Assortiment

Er zijn twee typen petroleumkachels. Beide typen hebben standaard 4 jaar garantie. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander maar bieden meer comfort. Bekijk de demofilm voor meer uitleg over de twee typen petroleumkachels. Natuurlijk kun je ook het complete gamma bekijken of een Qlima dealer bij je in de buurt bezoeken. 

undefined