Info en support Petroleumkachels

Hét alternatief voor elektrisch verwarmen

Hét alternatief voor elektrisch verwarmenWanneer het in een ruimte koud is en (bij)verwarmd moet worden, zoeken veel mensen de oplossing in een elektrische kachel. Maar wist je dat elektrisch verwarmen in veel gevallen niet de beste oplossing is... De capaciteit van elektrische kachels is vaak beperkt en door de hoge kosten voor elektriciteit is elektrisch verwarmen vaak erg duur. Hét alternatief is een slimme mobiele petroleumkachel van Qlima. We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

 

undefined      undefined

Vergelijk je de energiekosten per uur van een elektrische kachel met de kosten van een petroleumkachel, dan is een petroleumkachel aanzienlijk goedkoper. Volgens de Consumentengids zijn elektrische kachels goedkoop in aanschaf maar echte energievreters.

Als (bij)verwarming: goedkoper dan elektrisch

Wanneer je bijvoorbeeld de dure CV in tijden dat het lang of extreem koud is niet 1 of 2 graden omhoog wilt zetten, kun je goedkoop bijverwarmen met een Qlima kachel. Je plaatst deze bijvoorbeeld in de keuken of woonkamer en zet de CV 1 of 2 graden lager. Of wanneer een ruimte helemaal niet over CV beschikt zijn de verplaatsbare petroleumkachels in tegenstelling tot elektrische kachels verrassend krachtig. Om 120 m³ oftewel 40 m² te verwarmen heb je een elektrische kachel met een maximaal vermogen van 3 kW nodig. Terwijl je dezelfde ruimte ook met de kleinste Laserkachel van 3,2 kW kunt verwarmen. 

Voordelen petroleumkachel

  • Voor leefruimte, vakantieverblijf en werkplaats
  • Kan zonder stroom, gas en afvoer
  • In 30 seconden gebruiksklaar
  • Binnen 5 minuten behaaglijk warm
  • Voor ruimtes van 15 tot 75 m2
  • Energierendement van bijna 100%
  • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
  • In gebruik veel goedkoper dan elektrisch verwarmen
  • De warmte is onvergelijkbaar met elektrisch verwarmen
  • Veel extra comfort zoals thermostaat, vorstbeveiliging en timer

Laag energieverbruik en hoog rendement

Hoe komt het dat petroleumkachel zo efficient met energie omgaan? Een belangrijke reden is dat geen afvoer, installatie of leidingen nodig zijn. Het energierendement komt daarmee op bijna 100%. Vrijwel alle brandstof wordt door het doordachte verbrandingssysteem omgezet in warmte en afgegeven aan de ruimte. Combineer dit met het gericht verwarmen van ruimtes en dan ga je pas echt verstandig om met energie.

Zekerheid in de meterkast: voor kleine en grote ruimtes

Zoals gezegd heb je 3 kW nodig voor het verwarmen van 120 m³, oftewel 40 m². Met een elektrische kachel betekent dit dat je 13 ampère (3000W/ 230V) vraagt in de meterkast. De meeste groepen in je meterkast zijn afgezekerd op 16 ampère. Bij enige piekbelasting of bij het aansluiten van extra apparaten op die specifieke groep slaat de stop direct door met alle gevolgen van dien. In tegenstelling tot elektrische kachels belasten petroleumkachels de meterkast niet of nauwelijks. De kachel verwarmt ruimtes tot wel 190 m³, daarmee kan een petroleumkachel altijd ingezet worden als bij- of hoofd verwarming.

Direct behaaglijk warm

Met name in het najaar, de winter en het voorjaar zijn we op zoek naar (bij)verwarming. Soms maar een uurtje, vaak wat langer. In tegenstelling tot een elektrische kachel verwamt een petroleumkachel de lucht in de gehele ruimte. Een elektrisch apparaat verwarmt meer de plek rondom de standplaats of blaast de warme lucht door de ruimte. Een hele andere ervaring. Een petroleumkachel is met een druk op de knop opgestart. Na 5 minuten is de ruimte gevuld met een heerlijke, behaaglijke stralingswarmte. Een snelheid en warmte die totaal niet te vergelijken is met de warmte van een elektrische kachel. De warmte van een Qlima kachel voelt namelijk aan als het omslaan van een warme deken. 

Extra: ruimtes vorstvrij houden

In tegenstelling tot een elektrische kachel biedt een Qlima elektronisch gestuurde petroleumkachel extra winters comfort. Deze zogenoemde Laserkachel wordt ook gebruikt om in hartje winter ruimtes vorstvrij te houden. De ingebouwde vorstbeveiliging bewaakt permanent de temperatuur. Daalt deze tot 5°C, dan slaat de kachel automatisch kort aan. Dit houdt de ergste kou uit de lucht en voorkomt bevriezing van waterleidingen in bijvoorbeeld je schuur, garage, werkplaats of het vakantieverblijf.

Qlima marktleider in Europa

Al meer dan 30 jaar heeft Qlima de petroleumkachel doorontwikkeld. Een Qlima petroleumkachel vult de ruimte met een heerlijke, behaaglijke warmte die aanvoelt als een warme deken. Er zijn twee type Qlima petroleumkachels. Voor beide typen worden hoogwaardige materialen gebruikt met standaard 4 jaar garantie. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander maar bieden meer comfort. Om het verschil tussen de twee typen petroleumkachels nader te belichten, is er een handige demofilm ontwikkeld. Natuurlijk kun je ook het complete gamma bekijken of een Qlima dealer bij je in de buurt bezoeken. 

 

undefined