Info en support Petroleumkachels

Gericht verwarmen met petroleumkachel

Gericht verwarmen met petroleumkachelAls de temperatuur buiten daalt kiezen veel mensen ervoor om direct de thermostaat omhoog te zetten. Een zeer kostbare manier van verwarmen en erg inefficiënt. Zeker in het voor- en najaar als de hele CV opgestart wordt voor slechts het verwarmen van bijvoorbeeld de keuken of woonkamer. Beschikt een ruimte helemaal niet over CV dan moet een alternatieve oplossing gezocht worden. Een voordelig en daarmee uitstekend alternatief voor beide situaties is de verplaatsbare petroleumkachel.

 

undefined   undefined

Omdat petroleumkachels geen afvoer, geen gas en soms geen stroom nodig hebben zijn de kachels direct klaar voor gebruik en eenvoudig te verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. De kachels starten op in 30 seconden, binnen 5 minuten is de ruimte gevuld met warmte. Tel daarbij op een laag energieverbruik met een hoge capaciteit en je hebt dé ideale hoofd- of (bij)verwarming. Zo verwarm je een leefruimte, vakantieverblijf of werkplaats gericht en bespaar je daarmee honderden euro’s op je energierekening. 

Voordelen van een petroleumkachel

  • Voor leefruimte, vakantieverblijf en werkplaats
  • Kan zonder stroom, gas en afvoer
  • In 30 seconden gebruiksklaar
  • Binnen 5 minuten behaaglijk warm
  • Voor ruimtes van 15 tot 75 m2
  • Energierendement van bijna 100%
  • Laag energieverbruik, verwarmt met 20L tot wel 100 uur
  • In gebruik veel goedkoper dan elektrisch verwarmen
  • De warmte is onvergelijkbaar met elektrisch verwarmen
  • Veel extra comfort zoals thermostaat, vorstbeveiliging en timer

Laag energieverbruik en hoog rendement

Zonder afvoer en leidingen werken de kachels met een energierendement van bijna 100% uiterst efficiënt. Vrijwel alle brandstof wordt door het doordachte verbrandingssysteem omgezet in warmte. De slimme kachels geven door het spaarzame brandstofverbruik voor 1L brandstof tot wel 5 uur stralingswarmte, dat betekent dat je met 20L brandstof bijna 100 uur kunt verwarmen. Daarmee is ook het energieverbruik uitzonderlijk laag. Combineer dit met het gericht verwarmen van ruimtes en dan ga je pas echt verstandig om met energie.

Als (bij)verwarming: goedkoper dan elektrisch

Wanneer je bijvoorbeeld de dure CV in tijden dat het lang of extreem koud is niet 1 of 2 graden omhoog wilt zetten kun je goedkoop bijverwarmen met een Qlima kachel. Je plaatst deze bijvoorbeeld in de keuken of woonkamer en zet de CV 1 of 2 graden lager. Of wanneer een ruimte helemaal niet over CV beschikt zijn de verplaatsbare petroleumkachels in tegenstelling tot elektrische kachels verrassend krachtig. Om 120 m³ oftewel 40 m² te verwarmen heb je een elektrische kachel met een maximaal vermogen van 3 kW nodig. Terwijl je dezelfde ruimte ook met de kleinste Laserkachel van 3,2 kW kunt verwarmen.

Als hoofdverwarming: bespaar tot 35% op je gasverbruik

Wanneer je in het voorjaar de CV eerder uitschakelt en in het najaar later inschakelt dan bespaar je flink op je energiekosten. Zeker als je ook nog eens in de winter de CV een tandje lager zet. Plaats in het voor- en najaar de mobiele kachel van Qlima precies in die ruimtes waar je het warm wilt hebben. In de winter zet je de kachel op een centrale plek om zo in meerdere ruimtes de temperatuur iets op te krikken. Maar dan wel op een goedkope manier. Door zo gericht te verwarmen kun je tot wel 35% op je gasverbruik besparen.

Qlima marktleider in Europa

Al meer dan 30 jaar heeft Qlima de petroleumkachel doorontwikkeld. Een Qlima petroleumkachel vult de ruimte met een heerlijke, behaaglijke warmte die aanvoelt als een warme deken. Er zijn twee typen Qlima petroleumkachels. Voor beide typen worden hoogwaardige materialen gebruikt met standaard 4 jaar garantie. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander maar bieden meer comfort. 

Bekijk de demofilm

Om het verschil tussen de twee typen petroleumkachels uit te leggen, is er een  speciale demofilm ontwikkeld. Natuurlijk kun je ook het complete gamma bekijken of een Qlima dealer bij je in de buurt bezoeken. 


undefined