Info en support Petroleumkachels

Bijverwarmen, behaaglijk zonder energieverspilling

Bijverwarmen, behaaglijk zonder energieverspillingSommige ruimtes lijken nooit echt warm te worden, hoe hoog je de cv ook zet. Met gericht bijverwarmen via airconditioning of een verplaatsbare kachel wordt het toch behaaglijk zonder energieverspilling.

undefined

undefined

Wanneer je een ruimte slechts voor enkele uren wilt verwarmen, ben je voordelig uit met bijverwarmen. Een cv-installatie presteert op dit punt minder goed omdat hij relatief langzaam op temperatuur komt en het hele huis verwarmt. Met gericht bijverwarmen bespaar je mogelijk tot 500 euro op je jaarlijkse energierekening. Bovendien voelt de directe warmte van een petroleum- of laserkachel aangenaam. Zo creëer je in een handomdraai een warme keuken voor het ontbijt of een werkbare temperatuur in de garage. Voor slecht geïsoleerde ruimtes, zoals een zolder, is bijverwarmen met een airconditioner een goede optie. In beide gevallen geldt: goede isolatie levert extra besparingen op.

Kouskachels met gouden gloed

Moderne petroleumkachels met kousmechanisme stralen nog altijd een nostalgisch gouden gloed uit. Hun eenvoud draagt bij aan de charme; ze werken zonder afvoer, leidingen of elektriciteit. Daardoor zijn ze ook geschikt voor ruimtes zonder stroomvoorziening, zoals een tuinhuis. Een petroleumkachel springt zuinig om met energie. Zelfs bij een lage vlam geeft de kachel voldoende warmte. Dubbelglaskachels benutten dankzij een dubbele verbranding vrijwel alle brandstof waardoor ze een rendement halen van bijna 100 procent. De modellen hebben verschillende veiligheidswaarborgen, zoals een veiligheidsstop en omvalbeveiliging. Bij onvoldoende ventilatie slaan ze automatisch af. Alleen bij het aansteken en doven is een zweem petroleumgeur waar te nemen, vergelijkbaar met het uitblazen van een kaars. Verder werken de kachels reukloos.

Laserkachels voor modern comfort

Een laserkachel is een petroleumkachel met elektronisch gestuurde brander. Afvoer en leidingen zijn bij deze kachels niet nodig, wel elektriciteit. Hierdoor bieden ze extra comfort. Je kunt bijvoorbeeld de temperatuur tot op de graad nauwkeurig regelen en vooraf het tijdstip van aan- of uitschakelen instellen. In tegenstelling tot een cv komt een laserkachel snel op temperatuur. Alle modellen zijn uitgerust met een vriesstand. Wanneer de temperatuur in de ruimte onder de 5ºC komt, springt de kachel automatisch aan. Handig voor ruimtes waar ‘s winters leidingen kunnen bevriezen.

Hoog rendement

Afhankelijk van het model verwarmt een laserkachel een kamer van 40 m³ tot een ruimte van 250 m³. Hij kan daardoor als hoofdverwarming in de woonkamer dienen in het voor- en najaar, als het pas later op de avond kil wordt. Op die dagen hoeft de cv niet aan. Een laserkachel heeft meer functies om extra energie te besparen. Wanneer de temperatuur in de ruimte afwijkt van de ingestelde temperatuur, past de kachel in de spaarstand zelf het verbrandingsniveau aan. Een kachel met spaarstand schakelt zichzelf ook uit wanneer het drie graden warmer is dan de ingestelde temperatuur. De investering in een laserkachel verdient zich doorgaans binnen twee jaar terug.

Verwarmen met airco

Bij airconditioning denken veel mensen aan koelen, lucht reinigen en ontvochtigen. Maar een moderne airconditioner met warmtepomp kan ook verwarmen. Met een zogenoemd multi-split systeem kun je de klimaatbeheersing per kamer regelen. Hierdoor worden geïsoleerde ruimtes in huis leefbaar. Zoals een zolder waar in de winter verwarming en in de zomer verkoeling nodig is. De huidige airconditioners zijn compacter, mooier vormgegeven en veel stiller dan vroeger. Dat maakt ze ook geschikt voor de slaapkamer, waar een aangename temperatuur en gezonde lucht minstens zo belangrijk zijn als in de woonkamer.

Financiële voordelen

Met een airconditioner voorzien van een warmtepomp ben je onafhankelijk van olie of gas. De warmtepomp die het apparaat ’s zomers gebruikt om te koelen, wordt ’s winters omgekeerd benut. Een airco verbruikt zo tot vier keer minder stroom dan andere elektrische verwarming.

Wandmodellen met Spanner snelkoppeling zijn makkelijk zelf te installeren. Alleen voor het koppelen van de leidingen is een geautoriseerde vakman nodig. De Belastingdienst beschouwt het wandmodel, net als een keuken, als vast onderdeel en verbetering van de woning. Onder bepaalde voorwaarden kun je de aanschaf en installatie van dit type meefinancieren in de hypotheek.

Qlima levert voor elk budget hoogwaardige petroleum-, laser- en turbokachels met een lange levensduur. Van elk model is uitgebreide documentatie beschikbaar over energieverbruik, werking en onderhoud. Alle Qlima wandmodellen airconditioners zijn voorzien van een warmtepomp. De Qlima-dealer adviseert over de meest comfortabele en kostenefficiënte oplossing.

undefined