Info en support Pelletkachels

Installatie Qlima pelletkachel

Wat komt er zoal kijken bij de installatie van een pelletkachel? In deze overzichtelijke video worden op een grafische manier de 4 verschillende installatiemethoden getoond. Daarnaast vind je er alle informatie betreffende de benodigde materialen, de ingebruikstelling door een Qlima technicus....

Pelletkachel rookgasafvoer
Er zijn verschillende manieren waarop de rook van een pelletkachel via een rookgasafvoer naar buiten kan worden geleid. Welke manier het beste is, is afhankelijk van lokale wetgeving, het type pelletkachel en de plek waarop de pelletkachel staat.
Voor een optimale, veilige werking van de kachel is het aan te raden dat de rookgasafvoer via een rookkanaal die tenminste boven de dakrand uitsteekt of via een bestaand schoorsteenkanaal gaat. In België mag het ook via een gevelaansluiting, dit raden wij echter niet aan omdat dit kan leiden tot storingen en verminderde veiligheid. Het is dus belangrijk dat uw klant zich goed laat voorlichten door een gekwalificeerd installateur over de verschillende mogelijkheden.

LET OP: In België, Nederland en Frankrijk is een horizontale muurdoorvoer strikt verboden!

Gekwalificeerd installateur pelletkachels
Vanwege garantie- en veiligheidsbepalingen is noodzakelijk om een door Qlima geautoriseerde verwarmings- of installatiemonteur in te schakelen. Voor een veilig en comfortabel gebruik van de pelletkachel heeft Qlima een professioneel netwerk van erkende installateurs. De installateur verzorgt het hele traject, van installatie tot inregeling.