Info en support Pelletkachels

Qlima Pelletkachels: een Technisch Hoogstandje

undefinedEen Qlima pelletkachel heeft een ingebouwd reservoir voor pellets. Je hoeft de pellets dus niet voortdurend aan te vullen. Vanuit het reservoir komen de pellets in de haard terecht. Hier worden ze automatisch aangestoken met behulp van een gloeispiraal en er wordt gedoseerd lucht toegevoegd.

Afhankelijk van de gevraagde warmte regelt de pelletkachel de snelheid van aanvoer van pellets en de luchttoevoer. De rook wordt met een ventilator naar buiten geblazen.

Vanwege de relatief lage temperatuur van de af te voeren rookgassen (maximaal 220ºC) en de mechanische afvoer van de rookgassen volstaat een eenvoudige schoorsteenpijp. De gesloten verbrandingskamer zorgt er voor dat er geen roet of stof vrijkomt in de ruimte.

Verwarmingscapaciteit

Een aparte ventilator blaast de verwarmde lucht de ruimte in. Bij een traditionele houtkachel wordt de oppervlakte van de kachel zelf warm, maar een pelletkachel verwarmt vooral de lucht en blaast deze door de ruimte, zodat deze snel comfortabel aanvoelt.

De lucht komt uit een rooster aan de bovenkant of de zijkant van de kachel. De buitenkant van een pelletkachel blijft relatief koel. Een Qlima pelletkachel is, afhankelijk van het gekozen model en de omstandigheden van uw huis (isolatie, ligging) geschikt om ruimtes tussen de 150 m³ en 300 m³ te verwarmen.

Programmeerbaar

Alle Qlima modellen zijn uitgerust met een geavanceerd elektronisch regelsysteem. Dit zorgt voor een optimale en schone verbranding en bevat diverse beveiligingen. Hierdoor kan de pelletkachel, afhankelijk van het model, een hoog rendement bereiken tot wel 90%. Door de optimale verbranding geeft dit type kachel weinig geur in en rondom het huis. Veel Qlima pelletkachels hebben een instelbaar programma waarmee de kachel zichzelf op gezette tijden in- of uitschakelt. Dit verhoogt het gebruikscomfort ten opzichte van een traditionele houtkachel.