Info en support Pelletkachels

Profiteer van verlaagd BTW-tarief pelletkachels

undefinedHet plaatsen van een pelletkachel wordt gerekend onder renovatiewerken aan uw woning. De overheid rekent voor deze werken 6% BTW (in plaats van 21%). Dit verlaagde BTW-tarief is niet alleen van toepassing op het arbeidsloon en materialen voor de installatie, maar ook op de kachel zelf. Op voorwaarde dat je de pelletkachel tezamen met de installatiewerken afneemt.

Voorwaarden 6% BTW pelletkachels

Zoals te lezen valt op de website van de overheid geldt deze fiscaal voordelige maatregel  voor renovatie- en herstellingswerken van een privéwoning, op voorwaarde dat:

  1. die uitsluitend wordt gebruikt als privéwoning (of slechts een bijkomstig gedeelte ervan dient om uw beroep uit te oefenen)
  2. die minstens 10 jaar geleden voor het eerst in gebruik werd genomen 
  3. de werken rechtstreeks aan de eindgebruiker (eigenaar of huurder) gefactureerd worden
  4. Meer info op de website van de FOD Financiën

Installatie pelletkachels

De installatie van een Qlima pelletkachel dient door een professional te geschieden. PVG heeft een nauwe samenwerking met onderstaande installateurs die de installatie van een Qlima pelletkachel tegen dit gereduceerde BTW-tarief voor je kunnen verzorgen. Bij deze partijen kun je ook terecht voor een beperkt assortiment Qlima pelletkachels tegen het verlaagde BTW-tarief. Neem contact op met de installateurs voor meer informatie over de installatie of het beschikbare assortiment. 

Vlaanderen

RAMOTOP
T:0474/92.88.56
ramotop@ramotop.be
Buildyourhome.be

 

Wallonië

PIRE                                                            
T:0475/76.19.33                                            
info@pire-awans.be
pirewans.be