Info en support Ontvochtigers

Vochtproblemen aanpakken met een Qlima Luchtontvochtiger

Vochtproblemen aanpakken met een Qlima LuchtontvochtigerVeel Belgische woningen hebben een probleem op het gebied van vocht. Deze problemen hebben veelal een bouwkundige oorzaak. Daarnaast ontstaan vochtproblemen als gevolg van de extreme weersinvloeden door het veranderende klimaat.

Schadelijk voor gezondheid en interieur

De vochtproblematiek is niet alleen schadelijk voor het interieur en de kleding, maar kan ook serieuze gezondheidsklachten veroorzaken. Zo gedijen huisstofmijten, bacteriën en schimmels optimaal in een vochtige ruimte. De consument is zich vaak wel bewust van het vochtprobleem en koopt impulsief een chemische vochtvreter. Echt helpen doet zo’n vochtvreter echter nauwelijks. De absorptiecapaciteit is te laag om langdurig effect te hebben. Qlima luchtontvochtigers bieden wel uitkomst om het vochtprobleem daadkrachtig aan te pakken. Een luchtontvochtiger onttrekt dagelijks vele liters water aan de lucht.

Werking luchtontvochtiger

Bekijk de handige video voor een heldere uitleg over de werking van een luchtontvochtiger. Hierin wordt ook aandacht besteed aan de diverse absorptietechnieken van de Qlima luchtontvochtigers. Zo is bijvoorbeeld voor het ontvochtigen van koude ruimtes weer een net iets andere techniek ontwikkeld waardoor het eindresultaat veel beter is. In natte ruimtes is het weer belangrijk dat de ontvochtiger spatwaterdicht is.

Qlima, de klimaatspecialist

Qlima, specialist op het gebied luchtontvochtigers, biedt een ruim assortiment luchtontvochtigers aan. Van standaard compressormodellen tot een model met silica-laag. Ieder model heeft een bepaalde capaciteit, deze is afhankelijk van de relatieve luchtvochtigheid in huis en de temperatuur. Qlima, alles voor de juiste luchtvochtigheid!


undefined   undefined

 

Doe de 30 dagen test

Ga naar de dichtsbijzijnde Qlima dealer en test vrijblijvend een Qlima ontvochtiger. Mocht je niet tevreden zijn over het resultaat van de ontvochtiger, dan krijg je van Qlima het aankoopbedrag terug*. Qlima heeft alles in huis voor de ideale luchtvochtigheid!

* met uitzondering van de transportkosten.