Info en support Ontvochtigers

Qlima Ontvochtiger Ideaal voor Vakantieverblijf

Qlima Ontvochtiger Ideaal voor VakantieverblijfJe caravan of vakantiehuisje is een plek waar je wilt kunnen ontspannen. Dan wil je niet onverwachts geconfronteerd worden met schimmel, muffe luchtjes of rottende onderdelen.

Vocht is dé grootste vijand van het vakantiehuis, de caravan of chalet. Met een Qlima ontvochtiger behoud je het hele jaar door een gezonde luchtvochtigheid. Beter voor jezelf en zeker voor je geliefde vakantieverblijf.

Hoe herken je vochtproblemen aan je vakantieverblijf?

  • Een muffe lucht
  • Wandbekleding die loslaat
  • Vochtige muren
  • Schimmelvorming
  • Condens op de ramen
  • Rottende balken of panelen
  • Ongedierte

Misschien heb je geprobeerd het probleem te bestrijden met een chemische vochtvreter. Echt helpen doet zo’n vochtvreter echter nauwelijks. De absorptiecapaciteit is te laag om langdurig effect te hebben. Daarnaast bestaat het gevaar dat de kleine opvangbak vol is en de chemische vloeistof zo in het vakantieverblijf komt. Een beter en veiliger alternatief is een elektrische ontvochtiger met een capaciteit tot wel 20 liter per dag. Deze heeft bovendien een overloopbeveiliging, mogelijkheid tot een permanente afvoer en een timerfunctie.

Kies het juiste model

Qlima luchtontvochtigers zijn verkrijgbaar in twee verschillende soorten.

  • Het eerste type onttrekt dagelijks vele liters vocht door deze in het apparaat te condenseren. Het gecondenseerde water wordt opgevangen in een uitneembaar reservoir. Uiteraard met overloopbeveiliging en de aansluiting voor een permanente afvoer. Zo kom je nooit voor nare verrassingen te staan.
  • Het tweede type ontvochtiger is speciaal voor gebruik bij lagere temperaturen. Ideaal gedurende het stallen van caravans en campers in de koudere perioden. Deze werkt door middel van een silicalaag en is in vergelijking met conventionele ontvochtigers nagenoeg onafhankelijk van de temperatuur in de ruimte. De maximale capaciteit is hierdoor zeer constant.

Voordelige oplossing voor vochtprobleem

De aanschafkosten van een Qlima luchtontvochtiger zijn niet te vergelijken met de kosten van dure reparaties of bouwkundige aanpassingen aan je vakantieverblijf. Qlima ontvochtigers onttrekken dagelijks liters water aan de lucht. Afhankelijk van het apparaat, de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid kan dit oplopen tot 20 liter per 24 uur.

Test het zelf

Qlima is overtuigd van de kwaliteit van haar luchtontvochtigers. Daarom kun je gedurende 30 dagen het apparaat gratis thuis testen. Ga naar dichtstbijzijnde Qlima dealer en test vrijblijvend een Qlima ontvochtiger. Mocht je niet tevreden zijn over het resultaat van de ontvochtiger, dan restitueert Qlima het aankoopbedrag (minus transportkosten). Meer weten over de Qlima ontvochtigers? Bekijk dan de demofilm

Qlima, een merk dat staat als een huis

Je lekker voelen in huis, daar draait het om. De kwaliteit van de lucht in huis speelt daarbij een belangrijke rol. Qlima is niet voor niets al 30 jaar dé expert in klimaatbeheersing in huis. Met ruim 5 miljoen verkochte producten in heel Europa ben je verzekerd van een betrouwbare partner. Alle producten worden uitgebreid getest, zodat de kwaliteit gegarandeerd is. Bij je luchtontvochtiger ontvang je uitgebreide productdocumentatie, zodat je alle mogelijkheden optimaal kunt benutten. En mocht er onverhoopt toch iets zijn, dan staan de deskundige servicemedewerkers van Qlima’s voor je klaar.