Info en support Kachelbrandstof

Qlima Extra: Zuivere Kachelbrandstof voor Petroleumkachels

Qlima Extra: Zuivere Kachelbrandstof voor PetroleumkachelsEen Qlima Premium Quality Fuel met een geweldige warmte beleving. Qlima Extra garandeert het hoogste rendement en lange levensduur van de kachel en onderdelen.

Qlima Extra heeft een aromaatgehalte van maximaal 0,3% en een zwavelgehalte van maximaal 0,0001% Het vlampunt is gegarandeerd minimaal > 65°C. Qlima Extra voldoet ruimschoots aan de enige Europese wetgeving rondom brandstof voor petroleumkachels, dit is de Franse wetgeving (NF 128 arrêté 25-06-2010).

Voordelen Qlima Extra

  • Voldoet ruimschoots aan Europese wetgeving NF 128
  • Hoog rendement
  • Reukarm
  • Lange levenduur van kachel en onderdelen
  • Vlampunt van > 65°C
  • Extreem laag aromaatgehalte van maximaal 0,3%
  • Extreem laag zwavelgehalte van maximaal 0,0001%
  • Geschikt voor alle merken kachels
  • Verpakt in 100% recyclebare PET verpakking met kindveilige sluiting

Zuivere kachelbrandstof na hydrogenatie

In de raffinaderij wordt het basisproduct petroleum (ruwe olie) middels het ‘raffinage proces ‘ geraffineerd tot o.a. gasolie, kerosine, nafta. De grondstof waarvan kachelbrandstof wordt gemaakt is kerosine. Alvorens deze kerosine geschikt is als kachelbrandstof ondergaat de grondstof heel wat bewerkingen. Zo ontstaat na destillatie onder andere lampenpetroleum. Maar opgelet, dit product bevat nog steeds tussen de 20 à 25 % aromaten en het zwavelgehalte ligt met 0,03% nog steeds veel te hoog, het product ruikt en verbrandt onvolledig.

Wetgeving kachelbrandstof

Van overheidswege zijn er bepaalde criteria vastgelegd voor de samenstelling van kachelbrandstoffen. De enige Europese wetgeving hieromtrent is de Franse wetgeving (NF 128 arrêté 25-06-2010). Wanneer aan de criteria van deze Franse wet wordt voldaan, dan pas is het product geschikt als kachelbrandstof voor verplaatsbare kachels zonder externe afvoer. Deze wetgeving stelt dat er maximaal 1% aromaten en 0,0005% zwavel aanwezig mogen zijn en dat het vlampunt minimaal 61 graden dient te bedragen. Dit kan men bereiken door het product lampenpetroleum verder te bewerken middels hydrogenatie. In dit bewerkingsproces worden aromaten verwijderd en het zwavelgehalte aanzienlijk verlaagd.

Met Qlima verzekerd van lange levensduur kachel

Doordat Qlima alleen met hoogwaardige producten werkt ontstaat minder slijtage aan kachel en onderdelen, zo wordt bij normaal gebruik de levensduur van de kachel verlengd tot wel 20 jaar. Qlima Kristal is verpakt in een PET can met kindveilige sluiting, een innovatie van Qlima waardoor de brandstof cans nu 100% recycleerbaar zijn.

Qlima spaarprogramma

Omdat Qlima uitsluitend Premium Quality Fuels produceert, is er een grote groep vaste afnemers van Qlima brandstoffen. Om deze loyaliteit naar Qlima brandstof te belonen, bestaat er een speciaal Qlima spaarprogramma. Door Qlima Points te verzamelen wordt gespaard voor gratis accessoires of hoge kortingen op brandstof en kachels.

De zekerheid van Qlima Premium Quality Fuels; hoogste kwaliteit, hoogste rendement en hoogste comfort.