Info en support Bevochtigers

Bescherm je huis met een Qlima Bevochtiger

Bescherm je huis met een Qlima BevochtigerEen goed binnenklimaat is van groot belang bij het tegengaan van veelvoorkomende problemen in huis. Een Qlima bevochtiger kan ingezet worden om de algehele luchtkwaliteit te verbeteren. Te droge lucht kan namelijk schade veroorzaken aan het interieur, vloer, muziekinstrumenten en andere bezittingen.

Lucht kan enorm uitdrogen door de werking van een centrale verwarming, een kachel of vloerverwarming. Een te lage luchtvochtigheid kan ook een negatieve invloed hebben op de leefomgeving, de gezondheid en het interieur. Denk aan meubels, muziekinstrumenten en kunstwerken. Problemen die relatief gemakkelijk verholpen worden met een Qlima bevochtiger.

Schadelijk voor meubels

Een te lage luchtvochtigheid kan schadelijk zijn voor meubels en antiek. Hout gaat krimpen op het moment dat de luchtvochtigheid in huis te laag is en hierdoor kunnen scheuren ontstaan in meubels en antiek. Bovendien kan ook de vloer schadelijke gevolgen ondervinden van een te lage luchtvochtigheid. Door het krimpende hout, ontstaan er spleetjes die steeds beter zichtbaar worden en de plinten kunnen zelfs loslaten van de muur.

Schadelijk voor overige bezittingen

Maar ook dure muziekinstrumenten kunnen ontstemd raken op het moment dat de luchtvochtigheid in de ruimte te laag is. Ook kunstwerken, planten en huisdieren ondervinden hinder van te droge lucht in huis. Huisdieren kunnen last krijgen van hun luchtwegen of een irritatie aan de ogen.

De oplossing?

Met een goede en gezonde luchtvochtigheid tussen de 50 en 60 procent behoren al deze problemen tot het verleden. Een luchtvochtigheid die makkelijk gerealiseerd kan worden met behulp van een bevochtiger van Qlima. Het krachtigste model is de H509: Extreem stil zodat je nauwelijks merkt dat deze in de kamer staat. Vrijwel alle Qlima bevochtigers beschikken over een timer. Ze werken op basis van een ultrasone cool mist technologie. Ze verbruiken bijna geen energie en wegen bijna niks waardoor ze ook nog makkelijk te verplaatsen zijn.

Eenvoudig in gebruik 

De Qlima bevochtigers kunnen gewoon met kraanwater gevuld worden, mits het kalkgehalte niet boven de 40-75 mg/liter uitkomt. Gebruik in kalkrijke gebieden gedemineraliseerd water. De Qlima H 509 beschikt over een speciale waterontharder waardoor je minder last zult hebben van kalkafzetting. Zolang het waterreservoir gevuld is en het apparaat in werking is, werkt het apparaat met één druk op de knop.

Qlima, dé klimaatexpert

Qlima richt zich al ruim 30 jaar op klimaatbeheersing in huis. Met een compleet assortiment aan producten op het gebied van verwarmen, koelen, ontvochtigen, bevochtigen en luchtreinigen. Daarbij wordt voortdurend gewerkt aan innovaties op het gebied van techniek en design. Zo hebben we in de loop der jaren waardevolle kennis en een goede naam opgebouwd, vooral ook door onvoorwaardelijk te kiezen voor duurzame, kwalitatief goede oplossingen. Bovendien zijn de producten eenvoudig te bedienen en kies je met Qlima voor de zekerheid van een gunstige prijs/ kwaliteit-verhouding, betrouwbare service en minimaal twee jaar garantie.

Natuurlijk kun je ook het complete gamma bekijken of een Qlima dealer bij je in de buurt bezoeken.