Info en support Airco's

Qlima Airconditioner is Klimaatmanager

Qlima Airconditioner voor een goed KlimaatWetenschappelijk onderzoek toont aan dat de mens optimaal presteert bij een binnentemperatuur van 18-22 °C gecombineerd met een relatieve luchtvochtigheid rond de 50%. Als de lucht dan ook nog zuiver is, wordt een ‘comfort zone’ gecreëerd. Onder deze omstandigheden presteren zowel lichaam als geest optimaal.

Met een airco kun je structureel de verschillende factoren die bijdragen aan een onaangenaam binnenklimaat te lijf gaan. Of het nu gaat om de temperatuur, de luchtvochtigheid of de stoffen die in de lucht zweven; met een airco kunt u het binnenklimaat volledig naar uw hand zetten.

Temperatuur

Zo bieden airco’s in de hete zomermaanden aangename verkoeling. Airco’s van het type wandmodel bieden, dankzij een warmtepomp, tevens de mogelijkheid om een ruimte juist te verwarmen. Hierbij wordt de buitenlucht verwarmd en vervolgens met een hoog rendement in de ruimte verspreid. Het voordeel van dit systeem is dat op een energiezuinige manier zeer gericht verwarmd wordt. Hierdoor kan de centrale verwarming lager ingesteld worden of zelfs langere tijd uitgeschakeld blijven. 

Luchtvochtigheid

Gelijktijdig met het reguleren van de temperatuur, onttrekt een airco overtollig vocht uit de lucht. Afhankelijk van het type airco, wordt deze aan de buitenunit afgegeven (wandmodellen) of afgevoerd door middel van een afvoerslang (mobiele airconditioners). In een te vochtige lucht gedijen ongezonde elementen zoals bacteriën, huisstofmijt en schimmels prima. Deze kunnen nadelige gevolgen hebben, zoals allergieën en schade aan uw interieur. 

Luchtkwaliteit

De airco’s van Qlima zijn allen voorzien van een verfijnd filtersysteem. De in de ruimte aanwezige lucht wordt continu door dit filtersysteem gevoerd. Daarbij worden ongezonde allergenen, zoals stof en pollen uit de lucht gefilterd. Deze deeltjes zijn bekende veroorzakers van allergieën.

Als klimaatspecialist biedt Qlima een ruim assortiment aan mobiele en vast geïnstalleerde wandmodel airconditioners aan. Bij de ontwikkeling van deze producten besteedt Qlima veel aandacht aan onder andere het bediengemak, de energiezuinigheid en de duurzaamheid van de producten.

Mobiele airco's

De mobiele airco’s werken allen volgens het principe plug & play. Stop de stekker in het stopcontact, voer de bijgeleverde afvoerslang naar buiten en de airco verspreid direct een aangenaam koele luchtstroom. De mobiele units van Qlima gebruiken maar weinig energie om warmte uit de lucht te halen. Dat is onder andere te danken aan het unieke cooldown-systeem, waarbij het gecondenseerde vocht benut wordt om het koeleffect van de airco te versterken. Dankzij dit systeem wordt met een minimaal energieverbruik een hoog koeleffect gecreëerd.

Split-unit airco's

Bij een airco van het type wandmodel hangt een compacte unit met thermostaatfunctie aan de wand, terwijl de warmtepomp buiten wordt gemonteerd. Dankzij het gesloten koelcircuit en de constructie met een buiten-unit is het koelrendement van de Qlima wandmodellen zeer hoog.  De ingenieuze warmtepomp die deze airco’s gebruiken om de binnenlucht af te koelen, kan ook worden ingezet om op een energiezuinige wijze warmte in huis te brengen. De installatie van de binnen- en buitenunit dient te gebeuren door een erkende installateur.