Info en support Airco's

Mobiele of Wandmodel Qlima Airconditioner

Mobiele Airco of Wandmodel Airconditioner?

In nagenoeg alle nieuwe auto’s die in Nederland geleverd worden zit airco. Dat is logisch, want door het vele glas wordt het in het voorjaar en de zomer snel te warm in de auto. Het gevolg: een hinderlijk plakkerig gevoel en veel mensen krijgen bovendien hoofdpijn of last van misselijkheid. Met een goed functionerende airco is het binnenklimaat snel op orde en voelen we ons direct prettig.

In huis

Wat in de auto geldt, is ook thuis van toepassing. Nu het klimaat in Nederland lijkt te veranderen kan de temperatuur met name in de zomermaanden snel oplopen. Deskundigen verwachten dat wij in Nederland binnen afzienbare tijd een klimaat krijgen zoals in Midden-Frankrijk. De meeste huizen en appartementen in ons land zijn daar echter niet op gebouwd. Door de vaak grote ramen loopt de temperatuur (net als in auto’s) op naar een oncomfortabel niveau. Dat kan onder meer leiden tot een loom gevoel en slaapproblemen.

Ideale omstandigheden 

We voelen ons over het algemeen het prettigst bij een temperatuur tussen de 18 en 22 graden en een relatieve luchtvochtigheid van ongeveer 50%. Als ventileren niet meer helpt is een airco een ideale oplossing.

Direct comfort met mobiele airconditioner

Voor onmiddellijk resultaat bij een te hoge temperatuur in huis biedt een mobiele airco van Qlima uitkomst. Wachten op een installateur is niet nodig, dus ook geen installatiekosten. Stekker in het stopcontact, afvoerslang voor warme lucht naar buiten en klaar. Eenvoudig de temperatuur instellen met de bijgeleverde afstandsbediening en het warmteprobleem, bijvoorbeeld op de slaapkamer, is direct opgelost. Maar doordat de airconditioner mobiel is staat wordt het apparaat net zo eenvoudig weer in de woonkamer geplaatst. Alle mobiele airco's koelen, ontvochtigen en reinigen tegelijkertijd de lucht. Alle Qlima airco’s werken op basis van een milieuvriendelijk koudemiddel.

Permanent comfort met wandmodel airconditioner

Natuurlijk is het ook mogelijk te kiezen voor een blijvende oplossing, bijvoorbeeld met een Qlima wandmodel airconditioner. Binnen hangt een compacte unit met thermostaatfunctie, terwijl het compressorgedeelte buiten wordt geïnstalleerd. Dankzij deze constructie en het gesloten koelcircuit is het rendement optimaal. De warmtepomp in deze modellen, is een ideale en energiezuinige bijverwarming in de winter.